17 Ocak 2024 Çarşamba

4 Colleen Hoover - Layla


~~~*~~~
"İçten içe ölüyormuş gibi görünüyorsun."
~~~*~~~

 

Çıktığı gibi aldığım ama okumayı hep ertelediğim bir kitap ile karşınızdayım. Öncelikle şunu söylemeliyim ki Colleen Hoover'ın şimdiye kadar okuduğum hiçbir kitabı beni hayal kırıklığına uğratmadı. Her kitabı da bir şekilde beni şaşırttı. Bu kitapta onlardan biriydi.

Ayrıca değişik bir şekilde hep bu yazarın kitaplarını romantik ve biraz da dram olarak hayal ederim ancak Verity ve bu kitapt Layla'dan sonra aslında yazarın çok daha güçlü, değişik ve şaşırtıcı kurguları da kaleme alabileceğini, romansı mükemmel yazarken gerilimi de aynı şekilde yazabileceği ve hatta okuru fena halde ters köşe yapabileceğini bir kere daha gördüm. Daha öncesinde Verity ile beni ters köşe yapmıştı şimdi Layla ile yaptı... 👏

Kadın sen mükemmelsin! Her kitabına verdiğim her bir kuruşa helal valla dedim. Kitaplarını almaya devam diyorum. 👏


~~~*~~~
Ona aşık olmak bir tüy gibi hafifti, kemiklerimde rüzgar ediyordu sanki. 
Aşkı yitirmekse çok ağırdı, ciğerlerim demirden oyulmuş gibi geliyordu.
~~~*~~~

Kitabın kısaca konusuna değinmek gerekirse; bir müzik grubunun gitaristi olan Leeds, grubun bir düğünde çalmaya gittiğinde gelinin kız kardeşi Layla'ya aşık olur. Layla ile iletişimi ve geçirdikleri birkaç günden sonra ikili bir ilişkiye başlayıp beraber yaşamaya başlarlar. Her şey mükemmel gitmektedir. Çok fazla birbirlerini sevmekte ve aşklarını dolu dizgin yaşamaktadırlar. Bu durum her anlarına da yansımaktadır. Bir gün Leeds, Layla ile olan fotoğrafını sosyal medyada paylaşır, sonrasında ne olacağını düşünmeden... Leeds'in eski sevgilisi olan Sable, ayrıldıktan sonra genç adamı takıntı haline getirmiştir. Üstelik öyle ki Layla ile fotoğrafını görünce kendini kaybetmiş, çiftin evini basmıştır. Layla'yı ve Leeds'e vuran Sable, daha sonrasında Leeds kendini korumak için Sable'yi vurur. Olayın sonucunda Leeds, yaralı kurtulur. Layla ise durumu kritik olsa da hayatta kalır ama Sable ölmüştür. Bir şekilde Layla ve Leeds beraber olmanın yolunu bulurlar ama Layla değişmiştir. Bazı anıları hatırlamamaktadır ve zaman zaman tuhaf tanımaktadır. Leeds yavaş yavaş Layla'ya karşı hislerini kaybetmekte ama yaşadıklarından dolayı da kendini suçlamaktadır. Bunlarla baş etmede sorun yaşarken Layla ile tanıştıkları pansiyona gitmeyi ve Layla ile anıları tazeleyip ilişkilerini tekrardan canlandırmayı hedefler. Ama pansiyon eskisi gibi değildir. Artık kapanmıştır, ve o pansiyonu kiralayan Leeds, sadece Layla ile yalnızdır. En azından öyle olduğunu düşünmektedir. Çünkü pansiyonda başka bir varlığın olduğunu fark eden Leeds, hem bu varlığın ne olduğunu hem de kim olduğunu keşfetmeye çalışırken içine çekildiği olaylar zinciri hem Leeds'i hem de Layla'yı bir çıkmazın içerisine sokmaktadır. Çünkü bu varlık Leeds'i duygusal ve merak açısından etkilerken Layla'yı da zihinsel olarak etkilemektedir. Şimdi Leeds'in ve Layla'nın çözmesi gereken çok fazla problem vardır. Bütün bu olaylar da ikilinin ilişkisini etkilemektedir ve bunu çözmeleri gerekmektedir. Nasıl çıkar yol bulacakları da kitapta gizli 😎

Öncelikle yorumun başında söylediğim gibi bu yazar kesinlikle ters köşe yapmayı seviyor çünkü kitabı okumaya başladığımda ve son 50 sayfaya kadar hep bir noktaya odaklandım ama kitabın son 50 sayfası var ya... işte o 50 sayfa bir okur nasıl ters köşe yapılır gösteriyor. 


~~~*~~~
Layla ameliyattan uyandığından aşık olduğum aynı kız değildi.
~~~*~~~

Leeds ve Layla'nın aşık olması, ilişkileri çok güzeldi. Açıkçası başlarda Layla'nın hep bir problem çıkaracağını, psikolojik olarak bir manyak çıkmasını bekledim ama beni şaşırttı aslında kız gerçekten enerjik, neşeli ve sevgi dolu çıktı. Ama tabi bazı konularda değil... Özellikle kaza baya şeyi değiştirdi. 

Leeds'in ise ruhani varlık ile ilgili ön sezileri, şüpheler, korkularını okurken öyle iyi anladım ki. Sanırım bende korkardım ama yine de merakıma yenik düşerdim. Sanırım benim içimde de ayrı bir psikopat var... 🙈

Leeds'in varlıkla... ya da kendisine verdiği isim olan Willow'la iletişimi oldukça ilginçti. Korkusuna rağmen iletişime geçmesi çok iyiydi. Korkmasına rağmen Willow ile konuşması, onun her şeyi çözümlemesine yardımcı olması güzel kurgulanmıştır. Willow'un neden o pansiyona sıkışıp kaldığını çözme çabası da çok iyiydi. Ama... 

Ama... işte o amalar birçok şeyi karmaşık hale getiriyor. Çünkü Willow bir yerden sonra iletişime geçerken Layla'nın bedenini kullanmaktadır. Ve bu durum hem Layla'nın zihninde ve psikolojisinde etkiler bırakırken bir yandan da Willow'un hallerini de etkilemektedir. Üstelik Leeds'de Layla'ya karşı duygularını kaybederken ve Willow'a karşı bir çekim hissetmektedir. Bu kısımdaki tereddütler, korkular güzel anlatılmıştı. Gizemi de güzel kurgulanmıştı.  


~~~*~~~
Eğer başlangıç çizgisine geri gidersek bitiş çizgisini asla geçmeyeceğimize dair bir düşüncem vardı. 
~~~*~~~


Willow'un Layla'nın bedenine girdiğinde hissettiği o karmaşıklıklar hem duygularda hem de zihnindeki karmaşıklık her şeyi iyice çıkmaza sokmaktadır. Hatta zaman zaman Layla'nın duygularını Leeds'e anlatsa da bir yanı da Leeds'ten ayrılmak istemez. Ki Leeds'de artık Willow mu Layla mı karmaşasında nasıl çıkmaza girdiğini anlatılması da çok iyiydi. 

Bütün bu gizem ve gizemin içine harmanlanmış dram oldukça iyiydi. Tabi buna harmanlanan romans ise süperdi! 

Ayyy spoiler vermemek için kendimi çok sıkıyorum ama şunu söylemeliyim ki kitabın ortalarına kadar durgun, ortalarında hareketlenen kitap son sayfalarda iyice zirve yaptı. İşte bu kurgudur dedim kapattığımda. Keşke hemen okusaydım. 

Çok sevdim. Eğer böyle doğa üstü olayların kurgulandığı kitapları seviyorsanız kaçırmayın ama bence yine de deneyin derim. 

Kitaba dair puanım 5 üzerinden 5 veriyorum. 🌟🌟🌟🌟🌟 


~~~*~~~
Onu acı çekerken öpmek işkenceydi çünkü o sırada aklından neler geçtiğini biliyordum. Çözümün ölüm olduğunu düşünüyordu. 
Ölümün son olmasından korkuyordum.
~~~*~~~


Kitabın adı    : Layla
Orijinal adı    : Layla
Yazarı           : Colleen Hoover
Çevirmen       : Nil Bosna
Yayınevi        : Epsilon Yayınları
Sayfa sayısı   : 328

Kitabın tanıtım yazısı: 

New York Times çoksatan listesinin zirvesindeki yazar Colleen Hoover yine hayranlık uyandıran bir kurguyla karşınızda!

Layla, trajedilerle kesintiye uğrayan bir hayatın ve yok olmaya yüz tutmuş bir aşkın unutulmaz bir paranormal hikâyeye dönüştüğü şaşırtıcı bir roman.

Leeds, Layla ile tanıştığında bütün hayatını onunla geçirmek istediğini anlamıştır ancak beklenmedik bir saldırı Layla'nın hayati bir tehlikeyle karşı karşıya kalmasına neden olur. Haftalarca hastanede kalan Layla, fiziksel olarak iyileşse de aldığı duygusal ve zihinsel hasarlardan sonra artık Leeds'in âşık olduğu kadın değildir. Leeds, ilişkilerinin düzelmesi umuduyla Layla'yı tanıştıkları otele götürür. Ancak oraya vardıklarında, Layla'nın davranışları daha da tuhaf bir hâl alır. Bu durum, akla hayale gelmeyecek birçok esrarengiz olayın başlangıcı olacaktır.

Colleen Hoover, paranormal olaylarla ördüğü bu romanıyla hayal gücümüzü âdeta yeni bir boyuta taşıyor.

 “Gizem, psikolojik gerilim ve çağdaş romantizm unsurlarıyla bezenmiş bu roman, gerçek aşkın ne kadar hızlı gelişebileceğine dair sorulara yanıt ararken en güçlü bağları bile tehlikeye atabilecek çatışmaları da gözler önüne seriyor... Hızlı, tempolu ve ilgi çekici... Benzersiz bir aşk hikâyesi.”

– Kirkus Reviews




4 yorum :

  1. Sonlara doğru yorumda bazı spoilerlar var sanki :)
    Sen anlattıkça merakım daha da arttı ama çok korkarım gibi hissediyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle spoiler için üzgünüm kendimi tutmamışım sanırım 🙈 aslında normalde ben de böyle ruhlu film ya da dizi izleyemem hatta kitapta okuyamam çok korkarım ama bunda öyle çok etkilenmedim. Ama etkisi altında kalacağınızı düşünüyorsanız okumayın ürpertebilir 🙈

      Sil
    2. Yok o zaman ben almayayım. Çünkü en ufak şeyden etkilenirim :)

      Sil
    3. O zaman okumamanız daha iyi :)

      Sil

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın