13 Ocak 2024 Cumartesi

0 ALINTILAR // Lex Croucher - İtibar



Kitabın yorumu için tıklayınız!







"Her ne kadar bunu göstermek konusunda başarısız olsam da hakkımdaki düşünceni çok önemsiyorum. Tanıştığımızdan andan beri senden etkileniyorum."

"Georgiana..."

"Belki de bunu dile getirerek kendimi aptal yerine koyuyorum," dedi Georgiana, kelimeler ağzından aceleyle dökülmüştü. "Fakat... Fakat aptallık da yapabilmek istiyorum. Şimdiye kadar hata yapmaya iznim yoktu."

"Georgiana..."

"Her şey için üzgünüm Thomas. Gerçekten üzgünüm. Sana önemsizmiş gibi hissettirmiş olabilirim ama bu tamamen yanlış."

Kirpiklerinin üzerinden bir damla gözyaşı döküldü. Adama dönemedi, onun yerine dizlerinin üzerinde yumruk yaptığı ellerine baktı. 

"Bitirdin mi?" diye sordu Thomas, sesi hala ciddiydi. 

"Evet," dedi Georgiana alçak bir sesle. 

"Yüzüme bakacak mısın?"

"Hayır."

"Neden?"

"Çünkü korkarım ki aptalın önde gideni olduğumu sanıyorsun."

Thomas içini çekti, Georgiana adamın kendisine yaklaştığını hissetti. 

"Aptal değilsin," dedi adam, sesi kıza çok daha yakın ve sevecen geldi. "Eğer öyleysen, ben senden iki kat daha aptal olmalıyım."


*****


"Georgiana," dedi Thomas, "izin ver de... bir şeyi doğru yapmaya çalışayım. Açıkçası bu partiye seni görmek için geldim. Bilmezdim ki... Her neyse, dinle, bunun benim için önemsiz olduğunu düşünme. Yaptıklarımdan ötürü adının lekelenmesini istemem. Teyzenle ve eniştenle konuşacağım. Ailene de haber göndereceğim..."

"Ne yapacaksın? Bana acıdığın için evlenme teklif etmene gerek yok," dedi Georgiana. "Ya da... Bilmiyorum, sırf görgü kurallarından dolayı bunu yapma. Senden hoşlandığını itiraf eden her kızın önünde diz çökmek zorunda değilsin, ya da... Burada kimse yok Thomas. Kimse bizi görmedi. Adımın çıkmayacağını düşünüyorum."

Georgiana daha konuşurken kendisine ihanet ettiğini hissetti. Adamın ona bir şey borçlu olduğunu düşünmüyordu ama bu, onunla ciddi bir ilişki istemediği anlamına gelmiyordu. 

"Sana acıdığımı mı düşünüyorsun? Şu anki hislerimin arasında... Tanrım, bu hiç doğru gelmiyor." Başını ellerinin arasına aldı. Georgiana onu mutsuz bakışlarla izledi. "Gerçek şu ki beni büyülemiştin ve dürüst olmak gerekirse senden biraz korkmuştum. Sarhoş olsan da olmasan da, içinden geldiği gibi konuşuyordun ve aynı dürüstlüğü herkesten bekliyordun. Benim de dürüst olmamı, beni korkutsa bile sana karşı açık olmamı sağladın. Seninle... Senin yanında olmayı seviyorum."

*****


"Yaz bitene kadar Betty ile iskambil oynayıp uzun uzun uyumak ve sessizliğin tadını çıkarmak istiyorum."

"Daha iyisini düşünemiyorum," dedi Thomas, yüzündeki ifade yumuşamışken. 

"Akşam yemeklerinde ara sıra bir kadeh şarap içebilirim," diye uyardı Georgiana. "Bayan Burton'ın yaban havucuyla ilgili öykülerinden birini dinlemek zorunda kalacaksam sarhoş olmam gerek. Artık bu konuda endişelenmene gerek yok, Thomas."

"Sen sık sık e son derece endişe yaratırken sakin kalmak kolay iş değil," dedi adam.

Kızın soğuk ellerini tuttu, bileklerini başparmaklarıyla sıyırdı. Georgiana, tamamen saçma bir şey yapmadan önce, mutluluktan bayılmak üzereydi.

Bayılmak yerine iç çekerek, "Elbette, ailem günahlarımdan arınmam için beni bir yere kapatmayı başarırsa, isteklerimin pek bir önemi kalmaz," dedi. 

Thomas onu kendine doğru çekti. Georgiana, her ikisinin de üzerindeki çamur kütlesinin hiç rahatsızlık vermemesine şaşırarak adama yaslandı. 

"Denediklerini görmek isterim," dedi adam, konuşurken dudakları kızın alnına değiyordu. "Kılıçlarla, köpeklerle veya cehennem ateşiyle gelseler de seni almalarına izin vermeyeceğim."




 

 

  

 

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın