17 Ocak 2024 Çarşamba

1 Kei Koga - Brutal 4 & 5 İtiraflar

 



~~~*~~~
Ben...
Seni, çok sevdiğim bu ellerle öldürmek istemiştim.
~~~*~~~ 


Başarılı ve yakışıklı dedektifimiz Dan'ın yeni maceraları olan Brutal İtiraflar 4. ve 5. ciltleri yayınlandı. Zaten kısacık mangalar olduğu için her ikisini de bu başlıkta yayınlayacağım. Çünkü peş peşe okudum bu yüzden sizlere peş peşe tek yorumla paylaşım yapabilirim diye düşündüm. 

Şuanda 5 cildi yayınlanan bir manga serisi ve şimdilik bitmiş görünüyor yazarı ve çizeri devam etmezlerse bitmiş bir seri diyebilirim. 


4. Cildin konusunda, ev içinde karısına şiddet gösteren ama fenomen ve televizyon hayatında örnek baba ve eş gibi kendini tanıtan bir adamın hikayesini anlatıyor. Kadına ve çocuğa şiddet uygularken dışarıda herkesin örnek göstereceği bir adam gibi görünüyor. Karısını aldatan, zina yapanları yargılayan ama kendisi yaptığında kendine hak gören bir adamı okuyoruz. Tabi bu adam bir gün eski sevgilisini öldürüyor ve bu cinayet soruşturmasında bir şekilde dedektif Dan, ipuçlarını adama kadar takip ediyor sonucunda da cezasını kendisi veriyor. Yine acımasızca ve hak ettiği şekilde. Bunun yanı sıra bir hikayesi daha var... bu da çalışanlarını aşağılayan ve mobbing uygulayan bir iş verenin olayına tanık oluyorlar. Bunda da öldürmüyor, ama hak ettiği gibi cezalandırıyor adamı... 

Eee su testisi su yolunda kırılır derler... Dedektif Dan'da biraz ne yaşattıysanız onu yaşayıp ölüp diyor direk. 


~~~*~~~
Kadın olmana rağmen, bir erkeğe cevap veriyorsun! 
Yapamazsın!
~~~*~~~ 


5. Cildin konusunda, bir öğretmen olan zengin bir adamın, hatta oldukça zengin hastaneleri, otelleri vs zinciri olan bir babaya sahip olan bir öğretmenin kız öğrencilerine karşı tacizini konu alıyor. Kızların ilgisini üzerine çekip sonrasında ise kızların çıplak resimlerini alırken bunu onlara karşı da kullanmaktan çekinmeyen bir öğretmenin hikayesi. Yine bu öğretmen bir gün öğrencisini taciz eder ve öğrencisi olan kız, intihara teşebbüs eder bu sırada da dedektifimize denk gelir. Sonrasında hayatta kalır ama iş öyle bitmez, dedektifimiz bunu bir şekilde öğrenir, aslında tanık da olur bazı konuşmalara... sonrasında adamın cezasını kendisi keser. Tabi bu durum aynı zamanda babasının imparatorluğunu da sarsar. Bu hikayenin yanında bir babanın karısının çalışmasını eve para getirmesini ama babanın aynı zamanda hem çocuklara hem de karısına şiddet uygulamasını, aç bırakırken kendisi sefasını sürmektedir. Bunu fark eden dedektifimiz Dan, olaya el atıp adamı kendi usulünde cezalandırır. 

Dedektif Dan'ı bu iki ciltte de yargı dağıtırken gördük. Herkes hak ettiğini buldu kesinlikle ve hak ettiğini yaşadı. İyiler yine kurtuldu kötüler cezalandırıldı. 

Her iki kitapta da keyifle ve hızlıca okunan kurguları vardı. Çizimlere kesinlikle söylenecek tek kelime yok. Keşke şu seri manga değil de renkli çizimlerden olaydı. Manhwa ya da Japonların webtoonlarına neler deniyor bilemiyorum ondan olaydı dedim ama siyah beyaz hali bile çok iyiydi. 

Eğer bu tür kitapları seviyorsanız mutlaka deneyin derim. 

Kitaba dair puanım 5 üzerinden 5 veriyorum. 🌟🌟🌟🌟🌟


~~~*~~~
"Sen kimsin? Melek mi?"
"...Kim Bilir? Şeytan da olabilirim."
~~~*~~~ 


Kitabın adı     : Brutal 4 - İtiraflar
Orijinal adı     : Brutal 4
Yazarı            : Kei Koga
Çizer              : Ryo Izawa
Çevirmen        : Yaren Kıroğlu
Seri Bilgisi       : Brutal #4
Yayınevi          : Athica Books
Sayfa sayısı     : 168

Kitabın tanıtım yazısı: 

AŞAĞILIKLARIN MERHAMETE İHTİYACI YOKTUR.

 KARISINA ŞİDDET UYGULAYAN VE ONU DEFALARCA ALDATAN SAHTE BİR İDOL.

GÜCÜNÜ KÖTÜLÜK YAPMAK İÇİN KULLANAN BİR PATRON.

KANUNLARLA HAK ETTİĞİNİ BULAMAYAN KÖTÜ İNSANLARA TOKYO BÜYÜKŞEHİR POLİS DEPARTMANI BİRİNCİ SORUŞTURMA BÖLÜMÜ’NDEN DAN HİROKİ’NİN CEZA KAYDIDIR.

Kitabın adı     : Brutal 5 - İtiraflar
Orijinal adı     : Brutal 5
Yazarı            : Kei Koga
Çizer              : Ryo Izawa
Çevirmen        : Yaren Kıroğlu
Seri Bilgisi       : Brutal #5
Yayınevi          : Athica Books
Sayfa sayısı     : 168

Kitabın tanıtım yazısı: 

KÖTÜLÜĞÜ YARGILAYACAK OLAN ANCAK ŞEYTANDIR.

 ZORBALIK, TEHDİTLER VE ÇOCUKLARA KARŞI KÖTÜLÜK!

KÖTÜLÜKLERİ GÜÇ İLE ÖRTBAS EDEN SAPKIN BİR ÖĞRETMEN!

ÇOCUKLARI İSTİSMAR EDEN BİR ADAM.

ADALETİN YARGILAMADIĞI AŞAĞILIK PİSLİKLERİ, BÜYÜKŞEHİR POLİS DEPARTMANI BİRİNCİ SORUŞTURMA BÖLÜMÜ’NDEN DAN HİROKİ LİNÇ EDİYOR!




1 yorum :

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın