16 Ocak 2021 Cumartesi

0 Monica McCarty - Avcı (Highland Guard #7)

 


~~~*~~~
Bas roimh Geill
Highland Muhafızları'nın sözüydü bu, Ölmek Var Teslim Olmak Yok demekti. Ewen daha önce bu sözü sorgulayabileceğini hiç düşünmemişti. Ama Janet'a bir şey olmasına izin vermektense bin kez teslim olurdu. 
~~~*~~~


Monica McCarty'nin Highland Guard yani Highland Muhafızları Serisi'nin 7. kitabı Avcı'da okundu. Kitap izci olarak tanıdığımız ve iz sürme konusunda en iyisi olan Ewen Lamont'un hikayesi... 

Bu kitabı bitirmemle ülkemizde yayınlanmış olan serinin bütün kitaplarını okumuş oldum. Nemesis Kitap 2021 yılında devam edeceği serilerin bilgisini paylaşırken bu seriye de değinmişti. Serinin devamı gelecek ve 8. kitap çıkacak ama ne zaman çıkar bilemiyorum bari bu yıl iki tane çıksa da doyasıya okusak aslında üç tane de çıkabilir. 

Ahh... Nemesis Kitap duy sesimi :) 

Monica McCarty'nin klasik kurgusu burada da vardı ama burada diğer kitaplarına nazaran belirgin bir savaş sahnesi yoktu. Evet yolculuklarında saldırıya uğruyorlardı falan ama öyle belirgin savaş sahnesi yoktu bu da kitaba sakinlik katmıştı... Bence güzel de olmuş :) 


~~~*~~~
Arzuyla savaşabilirdi - bunu kazanabilirdi - ama onsuz bir gelecek düşüncesinin yarattığı korkuyla savaşamazdı. Janet, onu artık savaşamayacağı kadar çok güçsüz düşürmüştü.
~~~*~~~

Kitabın kısaca konusuna değinmek gerekirse; Çaylak kitabından tanıdığımız Mary'nin ikiz kardeşi Janet'in Robert Bruce için casusluk yaptığını ve bu yüzden herkese kendini öldü gösterirken çok az sayıda kişinin onun yaşadığını öğrenmiştik. Ancak Janet'in bir yolculuğunda rahibe kılığındayken İngiliz askerleri tarafından saldırıya uğrar ve muhafızlardan Ewen ve Eoin MacLean onun kurtarılmasına yardımcı olur. Asıl kimliğini bilmeden yardımcı oldukları kadının kimliğini öğrendiklerinde ve hayatının büyük tehlikede olduğundan şüphelendiklerinde Bruce'un onu geri getirmelerini söylediklerinde muhafızlardan oluşan ekip Janet'i kurtarıp geri getirmeye giderler. Ancak hiç de düşündükleri kadar kolay bir görev olmaz çünkü Janet, çok iyi saklanmanın yanında onun kimliğini tahmin eden İngiliz askerleri de genç kadının peşindedirler. Janet'i bulan Ewen, onu geri götürebilmek için çabalarken aralarındaki cinsel gerilim hat safhaya çıkar bu da yetmez kalplerinde yeşermeye başlayan aşk da işleri iyice çıkmaza sokar. Çünkü Ewen, babası gibi olmamak ve babasından geri kalan bir avuç toprağı elinde tutabilmek için çok çalışmak zorundadır. Hele de Kral Bruce, Janet için bir eş seçmişken Janet'ten uzak durmak zorundadır. Janet ise, Ewen'den etkilendiğini, ona karşı hissettiği duyguların peşine düşerken gerekirse aşkı için savaşmayı göze alabilecek bir kadındır. Tek ihtiyacı olan Ewen'in de yanında olmasıdır. Genç adamın önünde vermesi gereken çok büyük bir savaş vardır. Aşkı ve sorumlulukları arasındaki savaş... 

Öncelikle yukarıda da bahsettiğim gibi kitapta belirgin savaş sahneleri yoktu. Sadece Janet'i bulup da geri götürmek için çıktıkları yolculuklarda İngilizler'den kaçma sahneleri ve zaman zaman onlarla yüzleşip savaşma sahneleri haricinde belirgin bir savaş sahnesi yoktu. Ama o sahneler de bile güzel aksiyon vardı. Özellikle Janet'in kendini koruma kısımlarında...


~~~*~~~
Janet bu adamların anlamadığı bir şeyi anlıyordu: 
Savaş silahlanarak da daha az risk alıp kaçarak da kazanılabilirdi.
~~~*~~~

Janet'in diğer kadınlardan daha güçlü olduğunu düşündüğümü itiraf etmeliyim. Zaten Bruce için muhbirlik yapması ve onun için birçok konuda kendini tehlikeye atması ne kadar cesur olduğunu göstergesiydi. Hele ki düşmanla karşı karşıya geldiğinde söylediği yalanlar, yazdığı senaryolar ve buna inanarak takındığı roller hayranlık uyandırıcıydı. 

Ewen ise... tam da Janet'a uygun bir eşti. Çünkü genç kadın ne kadar dışa dönükse Ewen ise o kadar içe dönük bir karakterdi durum böyle olunca da müthiş bir ikili oldular. 

Ewen'in geçmişten gelen utanç duyduğu şeyler yüzünden sorumluluk ve görev bilinciyle yaptığı şeyler, sonrasında kaldığı ikilemler ve çözüm bulamama durumları çok güzel anlatılmıştı.

Özellikle Janet'in ilk saldırıda, Kenneth ile kendisi İngiliz askerleriyle savaşırken Janet'in peşine takılan askeri ve köpeği fark etmeleri ve o zaman hissettiği korku çok iyi anlatılmıştı. Bir de son bölümlerde Janet'in muhbir kimliği ortaya çıktığında onu ölüme yakın zannederek hissettiği korku... 

Bu arada köpek ile Janet arasındaki sahne de çok iyiydi... :D 


~~~*~~~
Ewen o anda çok farklı görünüyordu. Çok mutlu ve umursamazdı. O anda hiç de sert ve amansız değildi. Şey gibi... Janet'ın kalbini kolaylıkla çalabilecek bir adam gibi görünüyordu.
~~~*~~~

Bir de at bulmak için bir köye gittiklerinde ve Ewen atı satın almak için çırpınırken İngiliz askerlerinin gelmesi olayı çıkmaza sürüklerken Janet'in hamile rolü yaparak olaya dahil olması dahiceydi. Cidden kızım süperdin sen dedim. Hem at sahibi oldular, hem karınlarını doyurdular hem de dinlenip yola çıktılar. Bu durumu da sağlayan Janet'in pratik çözümü, zekası ve dili sağladı :D Süpersin kızım ya :D 

Kitabın sonunda Bruce'un Janet ile Ewen'in birlikteliklerine verdiği tepki ve Ewen'i muhafızlardan kovmasına karşılık tüm ekibin verdiği teki ve tavır muhteşemdi. İşte ekip böyle olur, güven, saadakat böyle olunur diye düşündürdü. Zaten Lider'in de tavrı ona uygundu. 

Ama Janet'in de duruşunu takdir etmek lazım. Resmen kimse fark etmeden ya da çok geç fark edecekleri şekilde kendi kararlarını karşısındakine uygulatma gibi bir gücü var kadının. Krala bile farkına varmadan söz verdirmeyle ilgili vurgusunda çok eğlendim. 

Kitabın son bölümü ise... ayyy yerim sizi demelikti. Çook güzeldi. Resmen gülümseyerek kapattım kitabı. 

Cidden yazarın bu serisini çok seviyorum her kitabı ayrı bir güzel. Bu türü sevenlere de tavsiye ederim :)

~~~*~~~
"Bizim için savaşacağım, Janet. Sadece bana güven."
~~~*~~~




Kitabın adı     : Avcı
Orijinal adı     : The Hunter
Yazarı            : Monica McCarty
Çevirmen        : Gökçe Müderrisoğlu Aktaş
Seri Bilgisi       : Highland Guard (Highland Muhafızları) #7
Yayınevi          : Nemesis Kitap
Sayfa sayısı     : 424

Kitabın tanıtım yazısı: 

Rakipsiz iz sürme becerileri sayesinde muhafız alayında Avcı lakabıyla anılan Ewen Lamont, tehlikeli bir görevi kabul eder: Krallıktaki en gizli bilgileri taşıyan ulağın, yani Rahibe Genna’nın yerini tespit edecek ve onu koruyacaktır. Ancak bu sıradan bir görev değildir. Ewen, genç ve güzel avıyla daha önce karşılaşmış hatta sonsuza dek hafızasına kazınacak çalıntı, günahkâr bir öpücük paylaşmıştır. Genç kadını güvende tutmaya kararlı olan Ewen, aralarındaki yasaklar kalktığında onun cazibesine karşı koymak zorunda kalacak ve bu, olağanüstü yeteneklerine rağmen karşılaştığı en zorlu savaş olacaktır.


Üç yıl önce ikiz kız kardeşini kurtarma girişimi bir felaketle sonuçlanan Janet, bu hatasını telafi etmek için kimliğini değiştirerek rahibe kılığına girer ve kralın en güvendiği ulağı olarak göreve başlar. Her şey yolundadır. Ta ki sert, şehvetli öpücükleriyle içinde inkâr edilemeyecek duygular uyandıran yakışıklı bir savaşçıya teslim olana kadar… Fakat krallığın geleceğini belirleyecek çok önemli bir mesaj düşmanın eline geçtiğinde, Janet’in her şeyi bulabilen bir avcıya güvenmesi gerekecektir. Peki, yüreğini de ona emanet edebilecek midir?.




Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın