21 Haziran 2021 Pazartesi

2 Vi Keeland & Penelope Ward - Nefret Mektupları



~~~*~~~
"Eğer birisi seni gerçekten severse seninle hiç zaman geçirmemektense bulabildiği her anı seninle geçirmeyi tercih eder, biliyorsun değil mi? Birini sevdiğinde, onlar kendileriyle ilgilenemediğinde onlarla ilgilenmek bir onurdur, yük değil."
~~~*~~~


Veee kitaplarına bayıldığım iki yazarı bir kitapta topladığımızda ortaya çıkan bir şaheserin yorumuyla karşınızdayım. Cidden bu iki kadının yazdığı her kitabı okuyabilirim ki zaten konusuna bakmadan aldığım yazarlardan olduklarını da gönül rahatlığıyla da söyleyebilirim. 

Bu kitabın yazarların diğer kitaplarından daha farklı olduğunu hissettim. Hem karakterler hem  kurgusal olarak  hem de duygu yoğunluğu olarak. Bambaşka bir duygu yoğunluğuyla ve iniş çıkışlarla okuttu kendini diyebilirim. 

Vi Keeland ve Penelope Ward'ın hem tekli hem de ikili olarak yazdıkları ve ülkemizde yayınlanan her kitabını okudum. Okumadığım yoktur diye düşünüyorum ki yok da... her iki yazarında kitaplarına bayılıyorum. Çok çabuk okunan, sıkmayan, tadında biten, akıcı, zaman zaman eğlenceli zaman zaman duygusal, aşk ve tutku dolu oluyor kitapları. Bu kitabı da öyleydi. 

~~~*~~~
"Seni hayattan alıkoymayacak biriyle olmayı hak ediyorsun."
~~~*~~~


Kitabın kısaca konusuna değinmek gerekirse; Charlotte nişanlısı tarafından aldatıldığını öğrendiğinde hem nişanı bozmuş hem de işinden olmuştur. Gelinliğini bir ikinci el dükkanına satmak için gitmiştir. Ancak orada gözüne çarpan gelinliği denemek istemiş ve içerisinde bir not bulmuştur. Damattan geline yazılmış bir aşk notu... çifti merak ederek bir araştırma yapmış ve sonucunda da merakına yenik düşerek damat olan Reed'in nasıl biri olduğunu merak ederek ve ikilinin sonunu da merak ederek emlak danışmanı olan Reed'in evlerinden birine gezmek için randevu almıştır. Ancak işler rayında gitmez ve Reed tarafından azarlanan Charlotte, tuvalette ağlarken yanına gelen yaşlı kadın Iris hem onun yaşadıklarını dinlemiş hem de ona iş vermiştir. Ancak Charlotte bu işi kabul ederken bilmediği şey Iris'in Reed'in büyükannesi olduğu ve o iş yerinin sahiplerinden biri olduğudur. Şimdi orada hem kişisel hem de iş asistanı olan Charlotte, Reed'in bütün her şeyiyle de ilgilenirken ikili aynı zamanda arkadaşlığa da başlarlar. Bütün bunların arasında nişanlısı tarafından Reed'in terk edildiğini ve içine kapandığını da keşfettiğinde genç adamın hem geçmişine merakı hem de karakterine merakıyla onunla ilgilenirken Reed'e de aşık olur. Ancak Reed'in öyle duvarları vardır ki Charlotte'u istese de ona yaklaşmamaktadır. Onunla arkadaşlık kursa da, kıskansa da, yanında olmasak istese de geçmiş korkuları ve tereddütleri ona engel olmaktadır. İçten içe Charlotte'a aşık olan Reed duvarlarını yıkıp onunla birlikte olacak mı? Charlotte, aşık olduğu adamın korkularını yenebilecek mi? Bütün bunları zaman zaman eğlenceli zaman zaman da seksi bir şekilde okuyoruz. Ama bolca eğlence olduğunu da söylemeliyim. :)

Öncelikle şunu söylemek istiyorum ki Iris'e yani babaanneye bayıldım. Kadın resmen idolümdü... hem torunu mutlu olsun istedi hem de bunun için çöpçatanlık yaptı. Gerçi torunu Reed'in neye ihtiyacı olduğunu bilerek hareket etti ama doğru zamanda doğru hamlelerle torununa eşsiz bir mutluluğu sundu. Kadın... muhteşemdin sen ya :) 


~~~*~~~
Reed tamamen ve koşulsuzca kendini veriyordu - bana bile, kalbin vermeyi planlamadığı birine.
~~~*~~~


Charlotte karakterini sevdim. Normalde kadın karakterler çok sinirimi bozar benim ama bu kadınların yazdıkları hiç bozmuyor ve her seferinde kendimi onlara adapte olmuş arkadaş olmuş gibi hissetmeme neden oluyorlar. Bu kitapta da öyleydi. Charlotte'a bayıldım. Enerjisine, düşünce yapısına ve asla pes etmemesine hayran kaldım. Hatta öyle ki zaman zaman benim gibi düşündüğü durumlarda gerçek biri olsan en iyi arkadaşım olurdun dedim de. 

Reed ise... yaşadığı zorlu süreci, sonrasında getirdiği sevdiği kadın tarafından fena halde terk edilmesi ona üzülmeme neden oldu. Aslında nedenlerini öğrendiğimde Charlotte'tan uzak durma çabasını, kendiyle verdiği savaşı da haklı buldum. Kendince haklı sebepleri vardı ama göremediği şeyde insan sevdiğiyle geçireceği tek bir anı hiçbir şeye değişemeyeceğiydi ki onu da zaten çok iyi öğrendi. 

Reed ile Charlotte'un arkadaşlığı, sohbetleri süperdi. Reed'in ona takılması, laf sokması ama bütün bunların yanında Charlotteun enerjisi, ona karşı duruşu da çok güzeldi. 

Ayrıca ikilinin "ölmeden önce yapılacaklar listesi" en eğlenceli kısımlardı. O kısımlarda birbirleri için yaptıkları en güzel detaylardı ki zaten bence onları birbirlerine bağlayan en önemli detaylardan biriydi bu. Birbirleri için bir şeyler yapma çabaları... süperdi. 

Ayrıca Charlotte'un ailesiyle ilgili yaşadıklarında Reed'in koşulsuzca yanında olması, ona hayatın kısalığını gösterirken seven bir insan sevdiği düştüğünde ona destek olmasını çok güzel anlatmıştı. 

Kitabın en şaşırtıcı sürprizi de son bölümüydü... bütün bunlara rağmen yazarlar 26 yıl sonrasını yazmışlardı... çok çok güzeldi. İkilinin birer ebeveyn olduğunu okumak :) Süperdi.

Ben bu kitabı çok çok sevdim. Hafta sonuma renk kattı resmen. Bir günde oturup bitirdim ki nasıl bitti anlamadım da bir baktım ki bitmiş. 

O kadar keyif aldım ki okumaktan sizlere de tavsiye ederim. Beğeneceğinize eminim :) 


~~~*~~~
Çocuk resmen benim en kötü kabusumu yaşıyordu ve mutluluğuna diyecek yoktu. Tutumun hayattaki her şey olduğunu kanıtlıyordu. Özgüven yayıyordu ve hiçbir şeyden eksik kalmıyordu çünkü daha fazlasını hak ettiğine inanıyordu ve saklanmayı değil, yaşamayı seçiyordu.
~~~*~~~




Kitabın adı     : Nefret Mektupları
Orijinal adı     : Hate Notes
Yazarı            : Vi Keeland & Penelope Ward
Çevirmen        : Tuba Özkat
Yayınevi          : Epsilon
Sayfa sayısı     : 336

Kitabın tanıtım yazısı: 

Her şey mavi bir kâğıda yazılmış gizemli bir mektupla başlar…

Charlotte Darling yıkılan hayalleri ve umutlarıyla birlikte daha kutusundan bile çıkarmadığı gelinliğini satmak için bir ikinci el mağazasına geldiğinde kaderinin değişmek üzere olduğunun farkında değildir.

Mağazada eski bir gelinlik dikkatini çeker. Gelinliğin etek kısmına bir aşk mektubu iliştirilmiştir…

“Hayallerimi gerçekleştirdiğin için teşekkür ederim…”

Charlotte bu hikâyenin nasıl burada sonlandığını merak ederek bu mektubun peşine düşmeye karar verir. Charlotte, buna cesaret etmezse bu duygu yüklü mektubun yazarının terk edilmiş, kibirli, şüpheci ve hükmetmeyi seven bir adama ait olduğunu öğrenemeyecektir. Ama kader onları bir araya getirir ve kaderin onlar için gizli planları vardır. Dahası, aralarında başlayacak bu yeni hikâye birbirlerinin yaralarını sarmaya yetecek midir?

"Bu tatlı, eğlenceli hikâyede yazarlarımız Keeland ve Ward, kalemlerini konuşturmuşlar. Kesinlikle romantik bir hikâye."
—Publishers Weekly

"Nefret Mektupları eğlenceli, duygusal ve ateşli bir roman."
—Harlequin Junkie

"Okunması gereken bir hikâye… Nefret Mektupları’nın ilgi çekici, eğlenceli ve ciddi derecede seksi bir aşk hikâyesi barındıracağını biliyordum ve öyle de oldu. Beklemediğim şey, her anlamda beni harekete geçiren ve duygusal anlamda içime işleyen hikâyeydi." —USA Today's Happy Ever After 










2 yorum :

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın