30 Haziran 2021 Çarşamba

0 Sylvia Day - Aşk / Esaret (Jax & Gia #1-2)



~~~*~~~
Gia, bebeğim, sen uzun, zor bir günün ardından kendime hediyemsin.
~~~*~~~ 

Bu kadının kitaplarına bayılıyorum. Historical Romans olan kitaplarını okuduktan sonra bu kitabı almıştım ve nedense hep erteledim okumayı şimdi de hazır ayın sonu da yaklaşırken okumaktan keyif alacağım bir kitap okuyayım dedim ve dün akşam başladım bugün bitti. 

Yazarın okuduğum tek serisi Crossfire Serisi, ona da kısa zamanda el atacağım kuşkusuz. 

Sylvia Day, erotik romans türünde yazıyor, aşkı, arkadaşlığı, aile ilişkilerine değinirken tutkuyu da işin içine katarak okura eşsiz bir okur zevki sunuyor. Su gibi akan kurgusu, duyguları kelimelere  aktarış şekli ve karakterlerin tavırları, duruşları, ne istediklerini bilir halleriyle de kitapları su gibi akıyor. 

Aşk ve Esaret kitabı, aslında yazarın Jax & Gia Serisi'nin kitapları, ancak kitaplar ince olduğundan yayın evi bu iki kitabı birleştirerek tek kitap haline getirmiş. Normalde ilk kitap Aşk, ikinci kitap Esaret... Ama biz her iki kitabı tek kitap olarak okuyoruz ve tek bir kitapla mutlu sonumuza ulaşıyoruz. 


~~~*~~~
Umut etmek için bir sebebim olsun istemiyordum çünkü ona hala aşık olduğum benim için acı verisi bir şekilde açıktı. Ve şimdi, o da bunun farkına varıyordu. 
~~~*~~~

Kitabın kısaca konusuna değinmek gerekirse; Gia yeni işine başlamış üzerinden bir yıl geçmiş ve yeni işinde yeni müşterisiyle başarıya doğru ilerlerken iki yıl önce aşık olduğu ve onu hiçbir açıklama yapmadan terk eden Jax'i görür. Jax, Gia'nın rakibi olan adama yatırım yaparken farkında olmadan Gia'nın işini baltalamaktadır. Jax ise kendince sebepleriyle Gia'dan ayrılsa da onu asla unutamamış ve sevmeye devam etmişti. Şimdi karşısında tekrardan öyle görünce içindeki aşk kendini göstermiş ve Gia'yı ister hale gelmiştir. Gia ise, tekrar Jax'a güvenmek istememektedir çünkü bir kez terk edilmiş kendini zor toparlamıştır ve artık o eski kız da değildir. Şimdi ayaklarının üzerinde duran ve genç adama pabuç bırakmayacak bir kadındır ancak yine de kalbi onun için atmaktadır. Gia işi ve aşkı arasındaki dengeyi kurabilecek mi ve ailesi politikayla uğraşan Jax sevdiği kadını politikanın pis ellerinden koruyabilecek mi? İkisi de aşklarını yaşayabilecekler mi onu okuyoruz.

Kitap konusuna çok girmedim çünkü arka kapak yazısı konuyu yeterince anlatıyor gibi.. :)

Öncelikle şunu belirtmem istiyorum ki Pegasus'u takdir edecek bir şey buldum. İki kitabı birleştirip tek kitap halinde çıkarması çok süperdi. Çünkü ayrı ayrı olsa kitaplar incecik olacaktı ve gereksiz yere ayrı ayrı almak zorunda kalacak bir de beklemek durumunda olacaktık bu şekilde bir çırpıda bitiyor hikaye. Bu duruma çok sevindim.


~~~*~~~
"Sana deli oluyordu, yani ya sana bir yüzük takacak ya da korkup kaçacaktı. Ben kaçacağını, ardından korkusu zamanla yok olduğunda geri döneceğini düşündüm. O bir erkek ama akıllı bir erkek. Soru şu: Çok mu geç kaldı?"
~~~*~~~

Gia'nın ailesine bayıldım. Ağabeyleri, onlarla olan iletişimi, onların Gia'yı savunma halleri çok tatlıydı. Böylesine güzel bir aile oluşturması, onları yazması çok güzeldi kitaba ayrı bir hava katmıştı. Yazarın diğer kitapları da öyleydi ve kendisinin de öyle bir aileden geldiğini hissettirdi. Asla şikayetçi olmayacağım bir şeydir böyle kitaplarda aileye de yer verilmesi. 

Gia ise bütün geçmiş tereddütlerine rağmen aşka güvenmesi, Jax için çabalaması çok güzeldi. Özellikle Jax'in annesi ile olan şeylerden sonra ki tavrı, ağabeyiyle yaşadıkları çok güzeldi. Zaten Jax'da ona hak verdi. 

Jax ise... adam ne istediğini biliyor ama hayatı ve dahil olduğu çevre o aşkı kirletir yıpratır diye korkması, bu korkulara rağmen aşkı için çırpınması çok güzeldi. 

Jax'in Gia'nın ailesiyle ilişkisi çok tatlıydı. Hele bir basketbol sahnesi vardı resmen film izliyormuşum gibi hissettirdi. 

Kitap kesinlikle erotik bir kitaptı, seks sahneleri oldukça vardı dolayısıyla yaş sınırlaması olan bir kitap. Bunu bilerek okuyun gereksiz yere gömmeyin kitabı.  

Ben genelinde kitabı sevdim. Diğer okuduğum kitaplara kıyasla bir tık aşağıdaydı ama yine de güzeldi. Ben seviyorum böyle hemen sonuçlanan ve gereksiz uzatmalardan kaçınan kitapları. Ve evet, gereksiz uzatmalar, kıskançlıklar, ayrılıklar yoktu. Ne problem varsa gerçek dünyada nasıl çözülecekse öyle çözme yoluna gidilmesi ve bu şekilde anlatılması çok güzeldi. 

Kitabı sevdim. Benim nazarımda 5 üzerinden 4'lüktü. Ayrıca +18 sahneleri oldukça fazlaydı bunu bilerek okuyun ;) 


~~~*~~~
"Çok güzelsin, bebeğim. İnanılmaz ateşlisin, beni yakıp yok ediyorsun. Bunu berbat etmekten korkuyorum. Bir gün sana baktığımda bana bakarken gözlerinde beliren o ışığı kaybettiğini görmekten korkuyorum."
~~~*~~~



Kitabın adı     : Aşk / Esaret
Orijinal adı     : Afterburn / Aftershock
Yazarı            : Sylvia Day
Çevirmen        : İren Kori
Seri Bilgisi       Jax & Gia #1-2
Yayınevi          : Pegasus
Sayfa sayısı     : 328

Kitabın tanıtım yazısı: 

ASLA İŞ İLE AŞKI BİRBİRİNE KARIŞTIRMAYIN.
ASLA ENTRİKAYI YATAK ODANIZA TAŞIMAYIN.

Jackson Rutledge’la sevgiliyken ikisini de yapmıştım. Beni uyarmadıklarını söyleyemem.

Ayrılığımızın üzerinden iki yıl geçtikten sonra döndü; hem de bağlamak için canımı dişime taktığım bir anlaşmanın ortasına dalarak. O çekip gittiğinden beri, New York’un en gözde işkadınlarından biri olan Lei Yeung’un rehberliğinde başarılı birkaç işe imza atmıştım. Ve artık bir zamanlar tanıdığı o kız değildim, oysa o hiç değişmemişti. Hayatlarımızın birbirine karıştığı son seferin aksine, şimdi neyle karşı karşıya olduğumun... ve dokunuşunun ne kadar bağımlılık yapabileceğinin farkındaydım.

İhtişam, seks ve ayrıcalık üzerine kurduğu küçük dünyası Jax’in oyun sahasıydı ama bu kez oyunun kurallarını biliyordum. Acımasız iş dünyasında her zaman geçerli bir söz vardır: Düşmanınızı yakın, eski sevgililerinizi ise daha da yakın tutun...







Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın